Kalastusrajoitukset

Kalastaminen edellyttää, että kalastajalla on asianmukaiset luvat.  Kalastuksen tulee taphtua voimassaolevien lakien/asetusten mukaan. Kalastuslupia ja - käyttäytymista tullaan valvomaan aikaisempia kesiä mittavammin.

Kalastusaika ja kalojen alamitat

Kalenterikausi poislukien seuraavaa: Lohen, taimenen ja siian syysrauhoitus 1.9 - 30.11. Harjuksen kevätrauhoitus 1.4-31.5

Lohen alamitta on 50 cm.
Taimenen alamitta on 60 cm.
Harjuksen alamitta on 35 cm.

Viikkorauhoitus: Kaikki kalastus, katiskapyynti poislukien, on kielletty 15.6. alkaen sunnuntaista klo 18 maanantaihin klo 18.

Kalastusrajoituksia 

Voimassaolevien kalastuslakien ja -asetusten mukaiset säännökset.
Mato-onginta on kielletty koski- ja virta-alueilla
Kalastustapa, jonka tarkoituksena on kalan tartuttaminen suun ulkopuoliselta alueelta on ehdottomasti kielletty.
Saaliiksi saatu talvikko on päästettävä välittömästi takaisin veteen.
Kalastus ankkuroidusta veneestä on kielletty Merta- ja Hanskankosken niskalla.
Telttailu Merta- ja Hanskankosken läheisyydessä olevilla yksityismailla on kielletty.

Verkkokalastus

Verkkokalastus Simojoella on vähenemään päin. Selvyyden vuoksi tässä yhteydessä on syytä todeta, että kalastusoikeuksien haltijoilla on oikeus verkkokakalastukseen/ verkkolupien myymiseen.

Verkkokalastus on hyvin rajoitettua - keskeimmät rajoitteet: Lohen verkkokalastus on kaikkinensa kielletty. Muu verkkokalastus on sallittu seuravissa puitteissa: Läpi viikon 15.6 asti, ja 15.6 lähtien 2 vuorokauden aikana viikossa (to klo 18, päättyen la klo 18) yksisäikeisellä nailonsiimalla, jonka langan paksuus maks 0,17 mm ja solmuväli maks 45 mm.