Kestävä kalastuskulttuuri mahdollistaa Simokivarren kalastusmahdollisuuksien jatkokehittämisen - olethan mukana luomassa positiivista mielikuvaa kalastajista !

Mikäli jokainen hoitaa oman postinsa, on meillä mahdollisuus kehittää joesta todellinen kalastajan mekka - oleellista on ymmärtää, että kalastus tapahtuu suurelta osin ykistyisten maanomistajien maiden kautta.

Pidäthän paikat siistinä

Siistit puitteet ovat tärkeä osa kalastuksellista kokonaiskokemusta - Toivomme että jokainen kalastaja noudattaa peinteistä lappilaista "Vie mennessäsi sen mitä toit tullessasi"  - tapaa roskien suhteen. Puhtaasti poltettavissa oleva materiaali kannattaa polttaa nuotiolla,  mikäli olet nuotiopaikalla varustettussa kalastuskohteessa. Roskaamisen ohella on tärkeää että ympäröivää luontoa ei pilata - esim. tuohien repiminen pystypuista ei ole sallittua.

Jokivarren asumusten/ asukkaiden huomioiminen

Vältä kalastamasta ja kulkemasta mökkien, talojen, saunojen ja laitureiden välittömässä läheisyydessä.

Ethän omi kalastuspaikkoja

Jokaisella kalastajalla on oikeus kalastaa koko lupa-alueella - Älä pystytä telttaa/ leiriydy jokirannan välittömään läheisyyteen.

Kalastuksen vuorottelu -järjestelmä: Kun tulet rantaan ja huomaat, että rannalla on kalastajia odottamassa vuoroaan kalastamaan jotakin tiettyä jokiosuutta, niin kysy kuka on viimeisenä vuorossa/ ringissä - vuorosi tulee hänen jälkeensä. Kun pääset heittämään vuorollasi, niin hyvä tapa on siirtyä kunkin heiton jälkeen askel alavirtaan. Jos tämä ei maaston vuoksi ole mahdollista, niin heitä paikassaan 5 minuuttia ja siirry sitten 5 m alavirtaan. Näin rinki-systeemillä pyörittäen kukin pääsee kalastamaan tasapuolisesti.

Kalastuspaikat-osiossa suosittelut kalastuskohteet tarjoavat parhaat kalastukselliset puitteet

Kannattaa suunnata kalastus jokivarren osoitettuihin, varsinaisiin kalstuskohteisiin. Niiltä löytyy kalastusta varten rakennettua infraa, ml. auton parkkeerauksen - ja ne ovat hyviksi koetuilla lohen ottipaikoilla. Huomiothan kanssakalastajat - oikealla asenteella liikkeellä ollessasi saat varmasti uusia kalakavereita.

Mikäli suuntaat osoitettujen kalastuskohteiden ulkopuolelle

Ethän parkkeeraa häiriköivästi

Ethän parkkeeraa asumusten pihoihin tai niille johtaville pistoteille. Vältä myös pelto- ja metsäteiden tukkimista - traktorin mentävä väli tulee aina jäädä. Eli mikäli kalastat alueella, jolla ei ole selvää autojen parkkeerausaluetta, niin parkkeeraa auto päätien varteen turvalliseen kohtaan. Joen molemmin puolin kulkevien teiden varresta jokivarteen on vain muutaman sadan metrin kävelymatka.

Jokivarren asukkaiden/ asumusten huomioiminen tärkeää

Vältä kalastamasta ja kulkemasta mökkien, talojen, saunojen ja laitureiden välittömässä läheisyydessä.

Siisteydestä ja tulenteosta

Vie roskat mennessäsi. Älä tee tulia.