26.8.2019

Kalastuskausi loppusuoralla – kauden yhteenvetoa

Simojoen kalastuskausi-19 oli onnistunut. Tätä kirjoitettaessa näyttäisi siltä, että Simojoen nousulohimäärä tulee olemaan 3500 paikkeilla. Alkukausi oli normaalia, runsaan ja viileän veden, nousulohen pyyntiä. Keski- ja loppukesän kuivahkolla jaksolla kalastuksen ajoittaminen yöaikaan oli monen lohitärpin edellytys.

Onneksemme  Torniojokea ja useita muita Itämerisiä jokia jo usemman vuoden vaivannut sairausongelma ei ole ilmennyt Simojoen rannoilla. Tämän suhteen, huolestuneena, ”koputamme puuta”.

Simojokisiin kalastustunnelmiin meillä on loistava mahdollisuus palata syksymmällä television ääressä Arktisten Vesien Simojoki-jakson puitteissa. Simojoki-jakso pyörii näillä näkymin marras-joulukuussa seuraavilla kanavilla: TV5, Kutonen ja Dplay. Kiitokset Juhanille ja koko Arktiset Vedet produktiolle vierailustanne Simojoella, Suomen kansallisaarteen äärellä !

Simon kunta järjesti arvauskilpailun koskien Simojokeen 26-27.6 välisenä (2 pv) aikana nousevien lohien määrää. Pääpalkintona olleet Simo-design tarjottimet (2 kpl) voittivat: Sari Huhta arvauksellaan 200  ja Esa Uuttu arvauksellaan 179. Pääpalkintojen ohella jaossa oli myös kalastusaiheisia pienpalkintoja. Onnittelut voittajille ja kiitos kaikille osallistuneille !

Kireitä siimoja loppukaudelle !