18.4.2018

Tervetuloa kalaan Simojoelle -2018

Kalastuskausi 2018 lähestyy – Simojoki luo jääpeitteensä vapun tienoilla. Tulvaennusteet lupaavat hieman keskimääräistä suurempia tulvia. Jäiden lähdöstä kesäkuun vaihteeseen on hauenpyytäjän aikaa, niin Simojokisuulla kuin pitkin jokivartta. Toukokuun loppupuolella Luken lohitutkaan ilmestyvät ensimmäiset havainnot nousulohista. Liikettä näkyy myös alavirtaan käsin,  talven joessa viettäneiden lohien suunnatessa merelle. Kiivaimmillaan lohennousu on perinteisesti kesäkuussa, nousun jatkuessa pitkin kesää.

Simojoella koettiin toissa kesänä ennätyksellinen lohennousu. Kuin muistuksenä siitä, etteivät vuodet ole veljeksiä keskenään näyttäytyi Luken lohilaskuri viime kesänä huomattavasti edelliskesää loivempana.  Simojokivarressa toivotaan, että viime vuotinen niin Simo- kuin myös Tornionjoella koettu heikompi lohennousu selittyy luonnollisella kannanvaihtelulla. Luken julkaiseman datan perusteella tästä vuodesta voi odottaa varsin hyvää lohivuotta. Ratkaisevan tärkeää on luonnollisesti se, mitä merivaelluksella tapahtuu – toivomme että vallitsevat olosuhdetkijät ovat kohdallaan.

Viime syksynä Simon kunta toteutti Eu-rahoitteisen hankkeen puitteissa mittavia kunnostuksia Simojokivarressa – näkyvimpinä 4 uutta/ kunnostettua laavullista kalastuskohdetta.

Tervetuloa kalaan Simojoelle !